Meerdaagse kanotochten zweden

Meerdaagse kanotochten zweden
oude envelop
beschrijving kanotocht zweden bushcraft zweden prijzen kanotocht zweden

Meerdaagse Kanotochten Zweden

Naast het varen is het ook noodzakelijk om af en toe over land te verplaatsen. Hiervoor krijgt u bij de standaarduitrusting een kanokarretje. Het aantal landverplaatsingen en de aard van de verplaatsing maakt de moeilijkheidsgraad. Bij alle tochten wordt u, vanaf onze site, naar het startpunt gebracht. Vrijwel alle tochten eindigen ook weer op onze site. Wij hebben Routes die Noordelijk gelegen zijn en routes die zuidelijk gelegen zijn. Elke tour kunnen wij inkorten, zodat deze past binnen uw vakantieplanning. Klik hier voor een kaartoverzicht van de NOORDELIJKE TOCHTEN en hier voor een kaartoverzicht van de ZUIDELIJKE TOCHTEN .


Dagtochten

Het is ook mogelijk om maar 1 dag te varen. U kunt hierbij kiezen uit 2 dagtochten. U wordt om 10.00 uur naar het startpunt gebracht en heeft dan tot 16.00 uur om de tocht te varen.Deze tochten zijn makkelijk te varen.Voor onze dagtochten gebruiken wij luxe 2-persoons toerkayaks. Deze zijn volledig open en beschikken over 2 luxe zitjes met rugleuning. Verder is er nog een klein kinderzitje in het midden. kosten voor een dagtocht is 260 SEK per kayak. Een kind op het kinderzitje is aan 40 SEK. Klik hier voor een kaartoverzicht van de DAGTOCHTEN .

 

 

NOORDELIJKE TOCHTEN

Tochten van 7 dagen en meer

 

A - Norge tour

Dit is een makkelijk tot middelzware tour. Beginnend in het Meer van Nettmangen in Noorwegen, volgt de tour de Köla rivier en doorkruist meerdere meren. Uiteindelijk eindigt deze tour bij onze site. Een schitterende tour die garant staat voor rust en een geweldige natuurbeleving. Er zijn meerdere landtransporten met daarbij 1 transport waarbij de kano over land gedragen dient te worden. Bij de andere landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 110 km

Tijd: ± 8 dagen

Landtransporten: 9

Mogelijkheid tot inkopen: Skillingfors en Koppom


B - Svenor tour

Dit is een middelzware tour. Deze tour begint in het Lomsen meer in Zweden en voert u dan via Noorwegen weer terug naar Zweden. Uiteindelijk eindigt deze tour bij onze site. Onderweg volop genieten van de flora en fauna van beide Landen. Schitterende meren en rivieren wisselen elkaar af. Een tour voor de natuurliefhebber. Het is mogelijk om deze tour in te korten tot een 7-daagse tour. Hierbij zal er dan gestart worden in Mitandarsfors. De tour heeft meerdere landtransporten, waarbij in alle gevallen de kanotrolley gebruikt kan worden.

Lengte: ± 120 km

Tijd: ± 9 dagen

Landtransporten: 16

Mogelijkheid tot inkopen: Austmarka (Noorwegen), Gunnarskog en Sulvik


C - Rottnan Äventyr

Deze tour start op de grens van Noorwegen en Zweden en volgt de eerste 3 dagen de Rottnan rivier. Deze tour is een middelzware tour die u over rivieren en schitterende meren voert en u regelmatig het gevoel geeft dat u alleen op de wereld bent. Uiteindelijk eindigt deze tour bij onze site. Deze tour heeft enkele langere landtransporten maar bij alle landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 140 km

Tjd: ± 10 dagen

Landtransporten: 14

Mogelijkheid tot inkopen: Gräsmark, Gunnarskogg en Sulvik


NOORDELIJKE TOCHTEN

Tochten van 3-4 dagen

 

D - Lilla Norge

Deze makkelijke tour is het laatste gedeelte van de Norge tour. Ervaar de rust en de ruimte van de uitgestrekte meren en het knusse van de rivieren. Deze tour eindigt uiteindelijk bij onze site. Er zijn meerdere landtransporten met daarbij 1 transport waarbij de kano over land gedragen dient te worden. Bij de andere landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 62 km

Tijd: ± 3/4 dagen

Landtransporten: 4

Mogelijkheid tot inkopen: Skillingsfors en Koppom


E - Gunnern tour

Deze makkelijke tour is het laatste gedeelte van de Svenor tour. Genieten van de meren, flora en fauna. Deze tour eindigt uiteindelijk bij onze site. De tour heeft enkele korte maar ook een langer landtransport. Bij alle landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 61 km

Tijd: ± 3/4 dagen

Landtransporten: 6

Mogelijkheid tot inkopen: Sulvik


 

ZUIDELIJKE TOCHTEN

Tochten van 7 dagen en meer

 

F - Stora Bör tour

Deze makkelijke tot middelzware tour begint in het zuidelijke deel van het natuurreservaat Glaskogen en volgt de rivier de Lillälven, die door een paar meren in het midden van de wildernis loopt voordat hij de rivier de Byälven ingaat. Vervolgens gaat het verder naar het Glafsfjordenmeer om via het Ränkenmeer en het Hugnmeer bij onze site uit te komen. Deze tour heeft een groot aantal korte landtransporten maar ook enkele langere. Bij alle landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 130 km

Tijd: ± 10 dagen

Landtransporten: 12

Mogelijkheid tot inkopen: Svanskog, Långserud, Glava en Sulvik


G - Svane tour

Deze makkelijke tot middelzware tour begint ten noorden van Svanskog en loopt door een paar meren in het midden van de wildernis, voordat hij de rivier de Byälven ingaat. Vervolgens gaat het verder naar het Glafsfjordenmeer om via het Ränkenmeer en het Hugnmeer bij onze site uit te komen. Deze tour heeft een groot aantal korte landtransporten maar ook enkele langere. Bij alle landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 105 km

Tijd: ± 7 dagen

Landtransporten: 5

Mogelijkheid tot inkopen: Långserud, Glava en Sulvik


H - Glaskogen tour

Deze middelzware tour is geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar eenzaamheid in de wildernis. U gaat door het natuurgebied Glaskogen dat wordt omgeven door uitgestrekte bossen en transparante meren. Uiteindelijk komt u uit in het Glafsfjordenmeer om dan via het Ränkenmeer en het Hugnmeer bij onze site uit te komen. Deze tour heeft een groot aantal korte landtransporten maar ook een aantal langere. Bij alle landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 100 km

Tijd: ± 7 dagen

Landtransporten: 8

Mogelijkheid tot inkopen: Sulvik

 

I - Rinnen tour

Dit is een relatief gemakkelijke tour. Beginnend in het Rinnenmeer kano je over het Värmelnmeer en het Glafsfjordenmeer om dan via het Ränkenmeer en het Hugnmeer bij onze site uit te komen. Een schitterende tour die je regelmatig "alleen op de wereld" laat voelen. Deze tour heeft enkele korte landtransporten maar ook enkele langere. Bij alle landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 125 km

Tijd: ± 9 dagen

Landtransporten: 6

Mogelijkheid tot inkopen: Edane,Värmskog, Glava en Sulvik.


ZUIDELIJKE TOCHTEN

Tochten van 3 - 5 dagen

 

J - Lilla Glaskogen

Deze makkelijke tour is de eerste helft van de Glaskogen tour. Drie tot vier dagen in de wildernis en genieten van de rust en de natuur. Het startpunt is dezelfde als de Glaskogen tour maar aan het einde van het Gränsjönmeer, wordt u door ons, na drie tot vier dagen opgepikt. Deze tour heeft enkele korte landtransporten maar ook een langere. Bij alle landtransporten kan de kanotrolley gebruikt worden.

Lengte: ± 50 km

Tijd: ± 3/4 dagen

Landtransporten: 4

Mogelijkheid tot inkopen: Geen


K - Värmeln Äventyr

Deze makkelijke tour start in het Rinnenmeer en eindigt in het zuidelijkste puntje van het Värmelnmeer. Geniet van de vele eilandjes, strandjes en rust tijdens deze tour. Deze tour heeft enkele korte landtransporten waarbij de kanotrolley gebruikt kan worden. Het is ook mogelijk om in het noordelijkste puntje van het Värmelnmeer te starten. U heeft dan geen landtransporten en kunt dan op uw gemak het meer ontdekken. In beide gevallen wordt u door ons bij het eindpunt opgepikt.

Lengte: ± 70 of 50 km

Tjd: ± 5 dagen

Landtransporten: 3 of geen

Mogelijkheid tot inkopen: Edane, Värmskog


L - Glafs tour

Deze makkelijke tour start bij het haventje van Sölje, gelegen aan het Glafsfjordenmeer. Via het Ränkenmeer en het Hugnmeer komt u uiteindelijk bij onze site uit. Deze tour heeft een tweetal landtransporten waarbij de kanotrolley gebruikt kan worden.

Lengte: ± 60 km

Tijd: ± 5 dagen

Landtransporten: 2

Mogelijkheid tot inkopen: Glava, Sulvik.


DAGTOCHTEN

Van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Köla tour

Deze dagtocht begint in Koppom en volgt de Köla rivier tot aan onze site. Een zeer fijne tour en ideaal voor diegene die graag over slingerende rivieren kanoot.

Lengte: ± 15 km

Tijd: ± 1 dag

Landtransporten: Geen

Mogelijkheid tot inkopen: Geen


Vrångs Tour

Deze tour start in Charlottenberg en volgt de Vrång rivier die op een gegeven moment uitmond in het Hugnmeer. Vanuit dit meer vaart u dan nog een klein stukje op de Köla rivier om bij het uitstappunt te komen. Hier zullen wij u aan het einde van de dag oppikken.

Lengte: ± 18 km

Tjd: ± 1 dag

Landtransporten: Geen

Mogelijkheid tot inkopen: Geen

nederlandse vlag klein nederlandse vlag klein