oude envelop
bushcraft zweden kanotocht zweden prijzen kanotocht zweden


Aard van de tocht


Beleef de ultieme stilte in de prachtige wildernis van midden Zweden tijdens een meerdaagse kanotocht. Varend over schitterende meren en sprookjesachtige rivieren ervaart u de natuur in al haar schoonheid. De kans is groot dat u elanden, reeën en ander wild gaat spotten.

Overnachten op èèn van de romantische eilandjes en bij een kampvuur genieten van de ondergaande zon.

Onze tochten zijn met zorg uitgezet om de natuurbeleving optimaal te maken. Je kunt een kano huren en alleen op pad gaan of je neemt deel aan een begeleide tocht. De tochten zijn onder begeleiding van een van onze instructeurs, groepen zijn minimaal 6 en maximaal 14 personen groot. Tijdens de tocht wordt u een zeer goede basis van het kanovaren aangeleerd maar daarnaast krijgt u ook een grondige basiscursus Bushcraft. Leer uw vuur te maken zonder lucifers, leer uw bivak op te bouwen, kijk naar de mogelijkheden die de natuur ons te bieden heeft maar ook naar de kwetsbaarheid van diezelfde natuur. Leer genieten maar ook beschermen.

Naast het varen is het ook noodzakelijk om af en toe over land te verplaatsen. Hiervoor krijgt u bij de standaarduitrusting een kanokarretje. Het aantal landverplaatsingen en de aard van de verplaatsing maakt de moeilijkheidsgraad. kanovaren is een activiteit waarbij er een gemiddelde fysieke inspanning wordt gedaan. Een gemiddelde conditie en een goede gezondheid is nodig om met volle teugen van de tocht te genieten. Uiteraard moeten de deelnemers kunnen zwemmen!


Ouder/kind kano vakantie


Wij organiseren ouder - kind kanovakanties bij ons in Zweden. Deze vakantie is speciaal bedoeld voor de ouder(s) die samen met hun kind(eren) (minimaal 8 jaar oud) een fantastisch avontuur willen beleven in het mooie Zweden. Tijdens deze vakantie is er een ouder/kind programma. Samen met de kinderen een kampvuur maken en eten koken, bessen plukken en confituur maken, pannenkoeken en wafels bakken….. Maar de ouders kunnen ook even van de rust genieten als de instructeur de kinderen leert om bijvoorbeeld een dromenvanger te maken of lepels van berkenbast (de ouders mogen uiteraard ook meedoen). Kijk op onze PRIJSLIJST onder 3/4 daagse tocht voor de prijzen. Kijk op onze facebook pagina voor de datums.Allemansrecht


Zweden kent een heel bijzonder recht, namelijk het recht om overal in Zweden te recreëren waar je wilt. Dat recht heet Allemansrecht, oftewel Allemansrätten. En daar profiteert iedere vakantieganger optimaal van!

Allemänsrätten is uniek en maakt een belangrijk onderdeel uit van de Zweedse levensinstelling: iedereen heeft het recht om van het prachtige land te genieten. En dat betekent dat het je vrij staat je tent op te zetten waar je wil, een duik te nemen in een willekeurig meertje, te gaan wandelen, paardrijden of varen waar het je mooi lijkt of bloemen, bessen of paddestoelen te plukken uit de vrije natuur.

Natuurlijk zijn er een paar voorwaarden om het Allemänsrätten goed te laten verlopen.

Het allerbelangrijkste: respect voor de natuur. En dat betekent dat het verboden is om de flora of fauna aan te tasten, te beschadigen of te verstoren. Laat de plek waar je recreëert precies zo achter als je 'm aangetroffen hebt: dus neem alles mee. Met name afval uiteraard.

Klik op de link voor meer informatie over het allemansrecht ALLEMANSRECHT.


Uitrusting en voeding


Als je een kano huurt en zelf op pad gaat dan zit bij het huurpakket een kano, peddels, zwemvest, waterdichte ton, kanokarretje, klapspade, en een vuilniszak. Tent en dergelijke dien je zelf te verzorgen. Evenals de voeding voor onderweg. Je kunt eventueel nog een voedselpakket bij ons afnemen. De tocht onder begeleiding van een van onze instructeurs is inclusief materiaal en voeding. Materialen zijn o.a. de kano, zwemvest, peddel, waterdichte ton, kanokarretje, klapspade, vuilniszak, tentje.

Wat betreft de voeding kunt u kiezen tussen een standaard pakket en het vegetarisch pakket. De pakketten zijn onderhevig aan het aanbod en onze voorraad. Verder willen wij zoveel mogelijk lokale producten in onze pakketten aanbieden. Hierdoor kan de samenstelling van een pakket wisselen.

Klik op de link voor een pdf met daarin een globale beschrijving van een voedselpakket VOEDSELPAKKET.

Kleding is uiteraard ook belangrijk maar overdrijf het niet!! Neem niet meer mee dan u zelf kunt dragen. Tijdens de landverplaatsingen is het namelijk niet mogelijk om alles in de kano te laten liggen. Neem een goede kwaliteit rugzak of waterdichte tas en verdeel alles zoveel mogelijk in kleinere waterdichte zakjes. Dit vergroot ook het drijfvermogen van het geheel!!

Klik op de link voor een pdf met paklijst PAKLIJST.

 

 

 

 

nederlandse vlag klein engelse vlag klein